20 Sier

Wegańskie Leczo

la mnie zdrowy styl życia to nie tylko zróżnicowane produkty w diecie, ale i kuchnia. Ja dzisiaj na obiad przygotowałam wegńskie leczo z cukinii z ryżem basmati i czerwona fasolka <3

Uważam, że każdemu z nas wyszłoby na zdrowie, gdybyśmy chociaż jeden dzień w tygodniu nie jedli ani mięsa, ani produktów odzwierzęcych :) Zachęcam !
 

  Składniki:
- 1 duża cebula
- łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 2 duże cukinie
- 3 świeże pomidory
-czerwona fasolka u mnie z puszki
-3 ząbki czosnku
-ryż basmati
-natka pietruszki

Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać do tego pokrojna w plastry cukienię, podlać wodą i dusić do miękości. W międzyczasie dodać pokrojone w kostę pomidory.
Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu i dodać na koncu razem z fasolka i gotowe! Szybkie, proste a jakie zdrowe

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ