26 List

Czekoladowo-orzechowa gryczanka

Na jutrzejsze śniadanie polecam GRYCZANKĘ ! Mi baaaardzo przypadła do gustu 

Co potrzebujecie ?
1/4 kaszy gryczanej niepalonej
5 suszonych daktyli 
1/4 mleka krowiego lub roślinnego
łyżka kakao
łyżeczka masła orzechowego ( najlepiej domowego, przepis w folderze "Dietetyk w kuchni" )

Ja dodałam:
pomarańcze 
sezam
pestki dyni
cynamon

Kaszę ugotuj w garnku z pokrojonymi daktylami przez ok 10-15 minut. Kiedy kasza wchłonie wodę dodaj mleko, kakao i masło orzechowe. Gotuj kolejne 5 min mieszając. 

Podawać z ulubionymi owocami :)

Przepis z książki "Nowa jadłonomia" Marty Dymek. Polecam !

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ